Argan Yağı
Yazarı: doğal güzellik
Argan, anavatanı Fas’ın güneybatısında bulunan kireçli topraklara sahip, yarı çöl olan Sous vadisi ve meyvelerinin çekirdeklerinden elde edilen kozmetik ve mutfakta kullanılan oldukça değerli yağı için yetiştirilen fundagillerden bir ağaçtır. Fas zeytin Ağacı diye de adlandırılır. Argan Yağı Argan ağacından elde edilen içerisinde bol miktarda E vitamini bulunan bir yağdır. Cildin dengesini koruması için gerekli olan E vitamini nedeniyle Argan Yağı akneye karşı önerilmektedir.
Argan Yağının Faydaları
-Argan yağı derinin yaşlanmasını önler ve çatlamış cildin iyileşmesinde yardımcı olur. Doğal dengeye kavuşmasını sağladığı için akne ve sivilce oluşumlarına iyi gelmektedir.
-Argan yağının afrodizyak özelliği de bulunmaktadır.
-Cilt tarafından kolay emilebildiği için krem gibi de kullanılabilir.
-Az miktarda üretilebildiği için çok kıymetli ve pahalıdır.
-Argan yağı saf zeytinyağına eşdeğer bir yağdır.
Dış kaynaklar: Argan Yağı
Etiketler: argan,argan yağı,argan yagi